donderdag 20 september 2012

Dit keer een hele andere blog over wetenschap

Logisch nadenken, daar gaat het om in de wetenschap en techniek. En toch lukt het menig politicus om je een loer te draaien, kijk maar naar de Amerikaanse verkiezingen voor het presidentschap. Maar ook de pers, journalisten, zitten er soms helemaal naast omdat ze denken dat ze het begrijpen en dan niet meer afwachten en er meteen maar een stukje of een filmpje van maken.

Vandaag nog in het NOS 8-uur journaal sprak de nieuwslezer over de unieke vondst van een Massasaurus door archeologen. Sinds Ross van de TV-serie Friends weet toch iedereen wel dat mensen die Mosasaurussen(!) vinden Paleontologen zijn. Nee? Dat maakt ook niet uit. Dan lees je hier iets nieuws, dat is geen probleem.



Op deze blog zal ik misverstanden proberen recht te zetten. En wat dat verdomde Higgs Boson deeltje is, weet ook niemand, terwijl iedereen het er wel eens over heeft gehad. Met behulp van wetenschappers of hun onderzoek zal ik proberen te tonen wat waar is en waar de fictie begint. Waar de verwarring vandaan komt. Of hoe die moeilijke theorieën in elkaar zitten. En dat alles met zo weinig mogelijk woorden...

Veel leesplezier!
Aaike

Geen opmerkingen:

Een reactie posten